Otomobil Tasarımı Tarihin En Etkili İsmi

Battista Pininfarina : 2 Kasım 1893 - 3 Nisan 1966) İtalyan bir otomobil tasarımcısı ve birçok tanınmış savaş sonrası otomobille ilişkilendirilen bir
Sinan Tektaş
Battista Pininfarina

Tasarımlara meraklı ve yetenekli olan Battista 11 yaşındayken abisinin kaporta dükkanında çalışmaya başlar, 17 yaşına geldiğinde Fiat Zero'nun karoser tasarımını gerçekleştirir. 1920 yılında 27 yaşındayken Amerika' ya giden Pininfarina, Henry Ford' dan iş teklifi alır ancak İtalya' ya dönme kararı alarak Carrozzeria Pinin Farina şirketini kurar. Bu kararı alırken kendi ülkesini düşünmektedir. çünkü bu sektorde Amerika zaten hızla büyümeye başlamıştı. 

1930 yılında kurulan şirket, dünyanın en ünlü tasarım firmalarından biri olur.Bu şöhretiyse, Alfa Romeo modelleri ile Hispano Suiza Coupe, Fiat Ardita ve Lancia Aprilla Coupe gibi modeller sağladı. 1952 yılından itibaren Ferrari modellerinin tasarımını üstlenen tasarımcının Farina olan soyadı, 1961 yılında İtalya başbakanının emriyle Pininfarina' ya çevrildi. Pininfarina' nın kurduğu şirket hala otomobil tasarımı konusunda dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alıyor. 1. dünya savaşında ise uçakların gövdesinden sorumlu kişiydi. 

Battista Pininfarina Nezaman Öldü?

1961 yılında firmasını oğluna ve damadına devr edip 1966 yılında hayata gözlerini yumar. Ferrarinin ün kazanmasında en büyük rolün sahibi Battista pininfarina'dır. 

Not: Bir çok tasarımcı battista'nın tasarımlarından örnek alıp tasarımlarını yapmıştır. Yaratıcılıgı ve zekasıyla da arkadaşları arasında çok saygın bir kişilikti.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]