Marinizasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Sinan TektaÅŸ

 

Dizel Motor Marinizasyonu

Dizel motorlar yanma sonucu ile birlikte turbo kısmından geçirilerek, içerisinde oluşan havayı dışarı atarlar. Egzoz gazlarının çıkışında bazı sesleri engellemek adına da susturucu kullanılır. Marin dizel motorlar için kuru egzoz ya da ıslak egzozlu olarak iki çeşit sistem bulunur. Hava soğutmalı yani diğer bir ifadeyle radyatörle motorlar da, bu durum mümkündür. İş teknelerinde genel olarak ıslak egzoz kullanılır. Islak egzozun herhangi bir teknede birçok avantajı yer edilir. Tercihan otomobil motorlarını da marin motora çevirebilmek mümkün. Burada herhangi bir sınırlama bulunmaz.

Marinizasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

·         Marinize motorları, birçok firma yapmaktadır. Fakat bu motor türleri hakkında dikkat edilmesi gereken belirli etmenler vardır.

·         Bilinen ticari araçların yani diÄŸer bir ifade ile kamyonetlerin, 4 veya 6 silindir motorlarının alınıp radyatörden yaptığı sızmaları deniz suyunun dolaşımıyla contesse denilen haznesi deniz suyundan alıp egzozdan soÄŸutarak çıkış yapılan bir iÅŸlem.

·         Dizel motor Marinizasyonu birçok firma tarafından gerçekleÅŸtiriliyor. Buradaki dizel motor araçları ticari araçlar olduÄŸu için oldukça kaliteli bir ÅŸekilde yapılıyor.




Marin Ve Marinize Nasıl Ayrıştırılır?

Marin ve marinize motor birbirinden ayrı sistemlerdir. Marin motor nasıl kullanılıyorsa marinize motor da aynı şekilde kullanılabilir. İkisinin de ömrü bakıldığı zaman aynı eşdeğere sahiptir. Burada önemli olan Marinizasyonu işleminin nasıl yapıldığıdır. Belirli firmalar kendileri yapıyor. Fakat firmalar yapmadığı takdirde kişiler bilgi birikimine sahipse yapmalı.

 

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]