Dizel Arabanın Motorun İyi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Sinan Tektaş

 

Dizel Arabanın Motorun İyi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Aracı dizel olanlar için motorun iyi olup olmadığı konusunda birçok etmen bulunur. Peki,dizel arabanın motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Dizel araba da marş sorunu var ise ve aracın sabahları çalışmasında problem oluşuyorsa motorunun kalitesiz olduğu anlaşılabilir. Bununla birlikte;

·         Turbo arızası

·         Motordan gelen mavi duman

·         Düşük yakıt ekonomisi

·         Motor gücü kaybı

·         Artan yağ tüketimi gibi birçok etmen, motorun kalite olarak yetersiz olduğunun bir göstergesidir.

Dizel arabanın motorunda bu tarz problemler var ise motoru iyi değildir. Fakat bu problemler yok ise motorun kaliteli olduğu anlaşılabilir.




Aracın Motorunun Bittiğini Nasıl Anlarız?

Aracın motorunun çalışma sistemini yitirmesi, yağ yakmasından anlaşılır. Bu bilinen en temel yöntemdir. Dizel arabanın motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Araç yağ yakıyorsa motorun bittiğini işarettir. Aynı zamanda sarsıntılı ya da düzensiz bir çalışma sistemi mevcutsa bu da motorun bittiğinin bir gösterge olur. Dizel arabanın motoru, aracın yağ yakmasına göre belirlenebilir. Aracın yağ yakımı istenilen doğrultuda değilsin motorun kalitesiz olduğunun bir göstergesidir.

Dizel Araçlarda Motor Üflemesi Nasıl Açılır?

Dizel araçlarda motor üfleme olayı, basınç kaybıdır. Basınç kaybının olması motorun zarar görmesine sebep gösterir. Motorun üfleyip üflemesi de, yağ çubuğunun çekilmesi ile birlikte anlaşılır. Ya da aracın kendi servisine götürdüğünüz takdirde de motorun durumu ile ilgili her türlü detaylı bilgiyi edinebilirsiniz. 

 

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]