Arabalarda Motor Teklemesi

Sinan TektaÅŸ

Arabam Neden Tekliyor? Motor Neden Sarsıntılı Çalışır?

Araç seyir halindeyken özellikle yokuş çıkarken yada aracın üzerinde yük varken veya kalkış esnasında tekleme yapıyorsa muhtemel sorun ateşleme sisteminden kaynaklanır.

° Buji kurum baÄŸlamış,yaÄŸlanmış olabilir.Buji kablosu deforme olmuÅŸ ateÅŸlemeyi kaçırıyor yada tam olarak elektriÄŸi bujiye gönderemiyor olabilir.Distribütör kapağı içinde bulunan iletkenler kirlenmiÅŸ deforme olmuÅŸ olabilir.

° Endüksiyon bobini kablo baÄŸlantıları gevÅŸemiÅŸ yada oksitlenmiÅŸ olabilir.Akü kutup baÅŸları gevÅŸek yada oksitlenme olabilir.Tevzi makarası kirlenmiÅŸ yada yaÄŸlanmış olabilir.

° Kablo baÄŸlantıları tek tek gevÅŸeklik ve oksitlenme yada ıslanma olup olmadığı kontrol edilir.Oksitlenme varsa ince zımparayla temizlenir.

Motorun Teklemesi Sarsıntılı Çalışmasının Diğer Sbepleri;

1. Araç rolantide sarsıntılı çalışıyorsa avans ayarı bozuk olabilir,boğaz kelebeği kirlenmiş olabilir.

2. Motora düzensiz hava giriyor olabilir.Motora düzensiz hava girişine sebep olabilecek boşlukların kapatılması ve hava filitresinin tıkalı olmamasına dikkat edilmesi gerekir.

3. Yakıt filitresi tıkanmış motora düzensiz yakıt gidiyor olabilir.

4. Enjeksiyonların biri yada bir kaçı tıkanmış olabilir. Yakıt kalitesiz yada yakıt içinde fazla pislik ve hava olabilir.

Kompresyon Basıncının Düşmeside Motorun Sarsıntılı Çalışmasına Sebep Olabilir

Piston aÅŸağı doÄŸru inerken hava çekiÅŸi yapar.Piston yukarı doÄŸru çıkarken hava sıkıştırılır.Ä°ÅŸte bu sıkıştırma esnasında piston çevresinde bulunan segmanların aşınmış olmasından dolayı hava piston kenarlarından sızar. 

Ateşleme esnasında hava yakıt karışımı ne kadar iyi sıkıştırılırsa patlama şiddeti o kadar iyi olur ve piston patlama şiddetiyle beraber aşağı doğru itilir.Havanın segman kenarlarından sızması sonucunda hava yakıt karışımı iyi şekilde sıkıştırılamaz ve patlama şiddeti düşer. Piston daha zayıf şekilde aşağı doğru itilir bu durumda motor gücünün düşmesine ve motorun sarsıntılı çalışmasına neden olur.

Subap ayarının bozuk olması motorun sarsıntılı çalışmasına neden olur.Aynı zamanda kompresyon basıncının düşük olması ve subap ayarının bozuk olması sonucunda sarsıntılı çalışmayla beraber çekişte düşme de görülür.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]