Oksijen Sensörü Arıza ve Belirtileri

Sinan Tektaş

 

Oksijen Sensörü Nedir Arıza Ve Belirtileri Nelerdir?

Oksijen Sensörü Arıza ve Belirtileri

Günümüzde üretilip piyasaya çıkan otomobiller bize yakıt tasarrufu ve sürüş konforu sağlamaktadır. Eski model arabalarda ve eskiyen motorlar yakıt yakma ve arıza yapmaya daha çok sebep olrdu. Yakıt tüketiminde önemli olan bir diğer etken de otomobilin motorunun hacmi ya da gücüdür. Genellikle düşük hacimli motorlar az yakar diye bilinmektedir. Motorlar yaktıkları yakıta göre farklılık gösterirler şuan piyasada Hibrit otomobiller öne çıkmaktadır. 

Hibrit Otomobil Nedir?

Hibrit otomobillerin motorları elektrik ve yakıtla çalışmaktadır. Eski model otomobiller ise LPG  Dizel veya Benzin olarak gruplaşmalar gösterirler.

Oksijen  Sensörü Nedir? Oksijen Sensörü Arızası ve Belirtileri Nelerdir?

En az yakan yakıt türü fiyat bakımından da değerlendirmek gerekirse LPG olarak bilinir. Yeni model araçlar eski model araçlara göre daha fazla yakıt tasarrufu sağlarlar. Araçların motorları sadece benzin ya da diğer yakıt türlerini pistonlara iletmez, motor yakıt ve havayı karıştırarak kullanır. Oksijen LAMBDA sensörü ise hava yakıt karışım oranını sürekli dengede tutarak yakıt ekonomisi sağlanmasına yardımcı olur. Araçlarda oksijen sensörü lambası bulunur oksijen LAMBDA bir problem yaşanıyorsa gösterge panelinden belli olacaktır. Oksijen sensörü bir arıza ile karşı karşıyaysa otomobil çok fazla yakıt tüketmeye başlamıştır.

Oksijen  Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Nelerdir?

- Yakıt tüketimi artar- 

Aracın çekişinde düşüklük, performansında  ve hızlanmasında düşüklük

- Rölantide dalgalanma

Ayrıca Oksijen sensörü arızalandığı zaman motor arıza lambası yanar.

Oksijen sensörü  arızaların diğer belirtileri şöyle sıralanabilir; sürüş konforu azaldıysa ve yanma kayıpları arıza belirtilerindendir. LAMBDA arızası aracın çekişten düşmesi, katalitik kövertörün ısınarak zarar görmesi, aracın performansının düşmesi, arızaların nedenlerinden diğerleri olarak sayılabilir. Oksijen sensörü her aracın markasına ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Araçların servis hizmetlerinde sıfır araçlarda bu hizmetler verilmektedir. Aracınızı bir ustaya gösterdiğinizde oksijen sensörü bakımınızı site periyodik olarak yapacaktır. Araç sensörü 30 bin kilometrede bir kontrol edilmelidir ve gerektiğinde değiştirilmelidir. İkinci el sensör yerine yeni bir  sensör kullanımı tercih edilmesi gerekir.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]