Araç Gaz Pedalı Neden Sertleşir?

Sinan Tektaş

Araç Gaz Pedalı Neden Sertleşir?  Araç Gaz Pedalı Ne İşe Yarar?

Araç Gaz Pedalı Neden Sertleşir?

Bazen gaz telleri üzerindeki pislikler soğukla birleşince, bu gaz pedalında sertleşmeye neden olur. Bunun çözümü ise pislikler temizlenip, tel yağlanmalıdır. 

Bu sertleşmeden dolayı hareket kabiliyetinde azalma olup, sürüş konforunu çok düşürür. Böyle durumlarda pedalın altına iyice bakın, burada yabancı bir madde olamadığından emin olun. Sorun bu değilse gaz telinin silinip, yağlanması gerekir.

Dolayısı ile gaz telini wd40 ile yağlayın, üzerindeki pislik soğukla birleşince sertleşme olasılığı yöksek olabilir. 

Araç Gaz Pedalı Ne İşe Yarar?

Motorlu taşıtların hızlanması ve ilerlemesi için ilk mesajı sisteme veren parça gaz pedalıdır. Hem manuel hem de otomatik vites araçlarda bulunan gaz pedalı, Gaz pedalını bir motorlu taşıtın hızını belirlemeye yarayan ya da hızı yöneten araç olarak da tanımlayabiliriz. Başka bir tanımla, gaz pedalı, fren pedalı ve debriyaj pedalının dahil olduğu üçlü pedal sisteminin bir parçasıdır.

Motorlu taşıtlarda gaz pedalına güç uygulanarak aracın hızlanması sağlanır. Bu hızın süresi ya da hızlanma süresi, zemine, lastiklere, yer çekimine, aracın ağırlığına, motor gücüne, yakıt tipine göre şekillenir. Gazdan ayak çekildiğinde de motor freni devreye girer.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]