Lpg Şamandıra Arızası Belirtileri Nelerdir?

Sinan Tektaş
LPG şamandırası ne işe yarar? LPG şamandırasının görevi nedir? LPG şamandırası (Multivalf) hakkında yazılmış genel bilgilere hep beraber göz atalım. Depo şamandırası nedir ne işe yarar? Depo şamandırası yakıt deposunun içine bulunan ve içerideki yakıt seviyesini ölçerek araç sürücüsünü bilgilendirmek amacıyla kullanılan önemli bir parçadır.

Lpg Şamandıra Arızası Nasıl Anlaşılır? 

LPG şamandırası ne işe yarar? LPG şamandırasının görevi nedir? LPG şamandırası (Multivalf) hakkında yazılmış genel bilgilere hep beraber göz atalım. Depo şamandırası nedir ne işe yarar? Depo şamandırası yakıt deposunun içine bulunan ve içerideki yakıt seviyesini ölçerek araç sürücüsünü bilgilendirmek amacıyla kullanılan önemli bir parçadır.

Şamandıra, yakıt deposundaki yakıtın miktarını ölçer. Yaptığı ölçümü gösterge iletir. Ve o bölümde bulunan ibrenin aşağı yukarı oynamasını sağlar. Şamandıra, arıza durumunda gösterge paneli oynamaz. Bu sebepten dolayı araç sürücüleri yolda kalabilirler.

Araçlarda bulunan şamandıranın arıza yapması durumunda, şu belirtiler ortaya çıkmaktadır;

Yakıt göstergesinde tutukluluk: Sık sık karşılaşılan bir belirti çeşididir. Yakıt ibresi, yakıtın seviyesine göre asla hareket etmez.

Yakıt göstergesinde kısmi hata: Yakıt ibresi sık sık çalışmayı bırakarak ara sıra çalışmaya başlar. Örneğin depo ful iken, gösterge çalışır. Ancak depo yarıya indiğinde gösterge takılı kalır. Hareket etmeyi bırakır.

Gösterge, konuma göre değişir: Örneğin araç yokuş yukarı da ise, gösterge aşağıya düşmeye başlar. Başka bir konuma geçtiğinde ise hızlı bir farklılık gösterir.

Yakıt alındığında göstergenin oynamaması. Bazı durumlarda yakıt alındığında gösterge yukarı hareket etmez, bu da şamandıra arızası sebebi olabilir.

Şamandıra arızasının belirtisi, genellikle göstergeden anlaşılmaktadır. Araç kullanıcılarının sık sık yakıt miktarını ölçen göstergeye bakması gerekmektedir. Bu şekilde şamandıra arızasının önüne hızlıca geçilebilmektedir.

LPG Şamandıra Arızası Nasıl Giderilir?

Şamandıra arızasını gidermek için önce deponun içerisinde bulunan tüm gaz boşaltılır. Gaz dışarı çıkarıldıktan sonra deponun içerisi açılır ve şamandıra alınır. Şamandıra genellikle deponun şekline göre takılmadığı için ölçüm yapmaz. Deponun içerisi açıldıktan sonra, şamandıra ve deponun uyumu kontrol edilir. Eğer bir farklılık varsa, şamandıranın yeri değiştirilerek uygun bir şekilde takılır. Eğer mekanik bir arıza var ise, şamandıra yenisi ile değiştirilir.

LPG Şamandırası Nasıl Değişir?

Şamandırayı değiştirmek istendiğinde öncelikle depoda bulunan gazın tahliye edilmesi gerekmektedir. Depoda bulunan gaz dışarı tahliye edildikten sonra, deponun içerisi tamamen açılır ve şamandıra açığa çıkartılır. Şamandıra, bulunduğu yerden sökülür. Depo ile uyumlu olan yeni şamandıra getirilir ve depoda en uygun yere takılır. Depo eski haline getirilerek, araca monte edilir. Daha sonrasında ise, önce tahliye edilmiş olan gaz depoya doldurulur. En son kontak açılarak araç rölantiye getirilir ve gösterge panelinde bulunan yakıt göstergesine bakılır. Eğer gösterge de bir farklılık veya oynama yok ise, tekrardan depo açılarak, şamandıranın konumu değiştirilir.

LPG Şamandıra Ayarı Nasıl Yapılır?

LPG şamandıra ayarı elektronik sistem üzerinden yapılmaktadır. Diyagnostik(arıza tespit) cihazına öncelik olarak araç bağlanır. Son kontroller yapıldıktan sonra aracın sensör kısmı cihazdan açılır. Bilgisayar ile gaz gösterge kalibrasyonuna bağlanır. Ekranın sağ kısmında çıkan güncelle tuşu ile güncelleme işlemleri gerçekleştirilir. Şamandıra ayarı tam anlamıyla, el ile değil, elektronik bir ortam da bilgisayar üzerinden gerçekleştirilir.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]