Dizel Motorda Islık Sesi

Sinan Tektaş

 

Dizel Motorda Islık Sesi

Araçtan gelen belirli sesler, aracın arızasının olduğunun bir göstergesidir. Bu seslere çoğu zaman tam anlamıyla bir tanımlama yapılamaz. Belirli sesler büyük hasarlar ve masrafların oluşmasına da neden olur.

Dizel Motorda Islık Sesi Nasıl Anlaşılır?

Dizel motorda ıslık sesi anlaşılabilmesi için araç motorundan gelen ıslık sesinin rölantideyken mi geldi, yoksa yüksek devirde araç kullanıldığı sırada mı geldi gibi etmenlerden dolayı kaynaklanabilir. Araç motorundan gelen ıslık sesi rölantideyken geliyorsa motorla alakalı bir problem vardır. Bu diğer bir ifade ile triger, gergi bilyesi, klima pompası,  şarj dinamosu gibi çeşitli yerlerde sorun olduğunun göstergesidir.




Motordan Vuruntu Sesi Gelmesinin Nedeni Ne Olabilir?

Motorda bir aksama olduğu zaman bu çeşitli sesler ile birlikte karşımıza çıkar. Motor bir aracın ana bölümüdür. Ana bölümde zarar olması diğer parçalarını etkiler. Motor sisteminde periyodik bakımlar yapılmalı. Yapılmaması araçtan ses gelmesine neden olur. Bu ses vurultu sesi olarak ifade edilir. Motor parçası değiştirildiği takdirde bu ses önlenir. Araçta hızı arttırdığımız takdirde ses ciddi oranda artıyorsa bu lastiklerde bir sorun olduğunun göstergesidir. Ancak araç normal seyir halindeyken ses geliyorsa motorda bir parça değişimine ihtiyaç vardır. Bu ses uğultulu bir şekilde ise klimaya da fan aktarımında bir sorun olduğu anlaşılabilir. Kesinlikle servisine müracaat edip bakımlarını yaptırmalısınız. Dizel motorda ıslık sesiparçaların yağdan dolayı gevşemesinden dolayı da kaynaklanabilir. 

 

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]