LPG'den Benzine Geçişte Stop Etmesi Sebepleri Nelerdir?

Sinan Tektaş
sıralı sistem araçlarda benzinden gaza geçerken tekleme ve stop etme sorunu çoğunlukla havaların soğuk olduğu dönemlerde ortaya çıkan sorundur. Arıza genelde LPG sistemi kaynaklı ortaya çıksada bazen motor sisteminden kaynaklandığı görülmektedir. Şimdi bu sorunun yaşanmasına nelerin yol açacağına bakalım.


Merhaba Arkadaşlar, konu başlığın'dan anladığımız gibi aracımızı LPG den Benzine attığımızda aracımız neden stop eder bu gün sizler ila birlikte bu konuya değinmek istiyorum, çünkü bu konu hakkında bizlere çok soru geliyor, hazırsanız başlayalım.

Konumuza geçmeden önce şunuda belirtmek isterim sıralı sistem araçlarda benzinden gaza geçerken tekleme ve stop etme sorunu çoğunlukla havaların soğuk olduğu dönemlerde ortaya çıkan sorundur. Arıza genelde LPG sistemi kaynaklı ortaya çıksada bazen motor sisteminden kaynaklandığı görülmektedir. Şimdi bu sorunun yaşanmasına nelerin yol açacağına bakalım.

Aracımızı Lpg den Benzine Aldığımızda Neden Stop Eder? 

1. Lpg enjektörlerinden biri veya fazlası arızalıdır araç lpg de çalışırken tekleme ve stop etmesine neden olurlar. 

2. Gaz kesici veyada şamandra valfi arızalıdır regülatöre gaz akışı sağlanmaz bu yüzden benzinden gaza geçince stop sorunu ortaya çıkar.

Araba Gaza Geçince Neden Stop Eder?

1. Lpg enjektörlerinden biri veya fazlası arızalı ise araç LPG'de çalışırken tekleme ve stop etmesine neden olurlar. 

2. Gaz kesici yada şamandıra valfi arızalı ise regülatör motora düzenli gaz akışı sağlanmaz bu yüzden benzinden gaza geçeceği esnada tekleme ve stop etme sorunu ortaya çıkar.

Araç Gazdan Benzine Neden Geçer?

Aracın altını sürtmeden dolayı LPG tankından gelen yakıt borusunda ezilme ve tıkanma meydana gelir. Birde zaman içinde alt kısımdaki borularda tıkanma bu sebeplere bağlı regülatöre yetersiz yakıt göndereceğinden regülatör ecu'ye düşük basın uyarısı gödererek aracın gazda giderken benzine geçmesine neden olur.

Sıralı Sistem LPG Den Benzine Nasıl Geçer?

Tam tersine benzinden gaza geçerken sıralı sistem de yapman gereken bir şey yoktur düğmeye bir kere basman yeter, karbüratörlü deyse düğmeyi ortaya alıp, karbüratördeki benzinin bitmesini bekleyip, araç stop etmeye yakınken gaz düğmesine basman yeterli.

Benzinli Araç Neden Stop Eder?

Motor neden stop eder? … Sürüş esnasında, belirgin bir sebep olmadan da motor aniden stop edebilir. Duruma sebep olan nedenler genellikle hava, yakıt, ateşleme ve sensörlerle ilgilidir ve soğuk bir motorun ilk çalıştırılma esnasında daha sık görülebilir.

LPG Regülatörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.

LPG Kaç Derecede Devreye Girer?

İdeal derece 35-40 arası olmalı lpg ye geçiş ısısı.. Değerinin altındaki geçişlerde özellıkle ilk çalıştırmada tekleme,gaz yememe,stop etme en çok karşılaşılan problemdir..

Arabanın Gaza Geçtiği Nasıl Anlaşılır?

Gaz tankındaki seviyeyi gösteren, brc marka lpg'ler için 4 yeşil ışık bir kırmızı ışıktan oluşan ledlerdir. tek kırmızı yanarken araç benzinde çalışıyor demektir, yeşile döndü mü lpg'ye geçmiştir demektir.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]