LPG’li Araçların Bakımı Nasıl Olmalı?

Sinan Tektaş

LPG’li Araçların Bakımı Nasıl Olmalı?



Benzin fiyatlarında yaşanan anormal artışlar sürücüleri daha ekonomik yakıt kullanmaya itmiştir. Bu yakıt tiplerinden bir tanesi de LPG’dir. LPG taktıran araç sahipleri belli aralıklar ile kontrollerini yaptırmalıdır. Kural olarak LPG’li araçların bakımı her 10.000 kilometrede bir olmalıdır.

LPG’li Araçların Bakım Aşamaları

LPG Yakıt Sistemi Bakımı: LPG yakıt sistemini tercih eden sürücülerin araçları ile ilgili bütün şikâyetlerin alınması kontrollerin yapılmasında ilk basamağı oluşturacaktır.

Hava Filtresi İle Bujilerin Kontrol Edilmesi: Hava filtresinin durumuna bakılır ve gerekiyorsa değiştirme yapılır. Bujiler temizlenir ve ayarları kontrol edilir.

Elektrik Tesisatı Kontrol Edilir: Kaçak bir elektrik durumunun olması çok büyük bir tehlikedir. Bundan dolayı kaçak elektrik olup olmadığı kontrol edilmeli, bağlantı aksamlarında oksitlenmenin olup olmadığına bakılıp kontrollerinin yapılması gerekir.

Regülatör Kontrolü: Bu bölümde birikmiş olan kirler ve yabancı maddeler temizlenmelidir. Yağ ve gaz ayarının yanında gaz filtresinin kontrolünün de yapılması gerekir.

Sıcak Su Giriş ve Çıkış Hortumlarının Kontrol Edilmesi: Buharlaştırıcı sıcak suyun girdiği ve çıktığı hortumlarda aşınma, sertleşme ya da tıkanma olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Gerekli görüldüğü takdirde hortumlar değiştirilmelidir.

Motor Ayarlarının Kontrol Edilmesi: Gaz ayarının yapılması için motorun çalıştırılması gerekir ve motorun normal çalışma sıcaklığına erişmesi beklenir.

LPG valf filtresinin temizliği ve bakımı mutlaka her 10.000 kilometrede bir yaptırılmalıdır. Bununla beraber LPG filtresinin her yıl düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]