Benzinli Motorun İyi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Sinan Tektaş

 

Benzinli Motorun İyi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Benzinli motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır; benzinli motor ses ve ısı seviyesinden performansının sağlıklı olup olmadığı anlaşılabilir bir mekanizmadır. Ancak aracın en iyi gözlemleme alanı yağ kokusu ve yağ çubuğudur. Eğer acın egzoz bölümünden mavi duman çıkıyorsa bu motorun bitik olduğunu gösterir çünkü yağ yakması sonucunda mavi duman olmaktadır.

Benzinli Arabada üfleme Nasıl Anlaşılır?

Benzinli araba üfleme sorunun anlaşılması için yağ çubuğuna bakılması gerekir. Bunun için yağ çubuğunu çekerek, burada duman görülmesi ya da çubuğun yerleşmemesi durumlarına bakılarak, motor sağlığı tespit edilebilir.

·         Yağ kapağının açılmasıyla birlikte aracın motorunun üfleyip üflemediği anlaşılabilmektedir.

·         Yağ çubuğu çekilerek, burada bulunan duman veya üflemeye göre motor sağlığı tespit edilebilir.

·         Motorun hırıltılı çalışması ya da ıslık sesinin gelmesi durumlarında üfleme olup olmadığına dikkat edilmelidir.

·         Yağ çubuğunun durumu aynı zamanda yanık yağ kokusunun geliyor olması da benzinli aracın durumunu gözlemlemenizde yardımcı olacaktır.



Arabanın İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

Benzinli motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır; aracın dışına bakarak sadece çizik ve benzeri durumların olmadığını görebiliriz. Ancak asıl önemli olan motorun durumudur. Motor hem pahalı bir mekanizmadır hem de aracın beyni olduğu için diğer mekanizmaların da zarar görmesinde etkilidir. Aracın motor kısmındaki ısınma, üfleme ve yağ oranına bakarak, motor sağlığını ölçebilirsiniz. Özellikle sesli ve hırıltılı çalışma durumlarına karşı da analiz yapmalısınız.

Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]