Motor Sogutma Suyunun BAKIMI

Sinan TektaÅŸ

Motor Soğutma Suyunun Bakımı

Motor soÄŸutmasını saÄŸlayan sisteminin amacı; motorun parçalarının aşırı ısınmalarını engellemek, 
motorun çalışma sıcaklığına en kısa süre içerisinde ulaşmasını sağlayarak en yüksek verimin alınabilmesi için motor sıcaklığını belirli bir değerde sabit olmasını sağlamaktır.
SoÄŸutma sistemi içerisinde kullanılan soÄŸutma suyunun motor parçalarında korozyon oluÅŸumuna engel olmakla beraber soÄŸuk hava ÅŸartları sırasında motor içerisinde donup motor 
parçalarına zarar vermesini önlemek amacıyla antifriz gibi çözeltiler kullanılır.
Motor soÄŸutma suyu ve içerisine eklenen çözeltilerin ısı taşıma kapasitesi ısıl ve 
kimyasal deÄŸiÅŸimlere baÄŸlı olarak azalır. BaÅŸka bir ifade ile motor çalıştığı sırada oluÅŸan ısı deÄŸiÅŸimleri ve beraberindeki kimyasal tepkimeler sebebiyle soÄŸutma sıvısının kimyasal yapısı görevini yerine getiremeyecek ÅŸekilde bozulur. Bu sebeple soÄŸutma sıvısı periyodik olarak deÄŸiÅŸtirilmelidir. 
Değişim dışındaki periyotlarda ise eksiklik varsa saf su/antifriz ilave edilmek sureti ile soğutma suyu seviyesi tamamlanmalıdır. Yine bu periyotlar sırasında antifriz bomemetresi kullanılarak tespit edilen soğutma sıvısı derecesine uygun olarak gerekli sıvı ayarlamaları yapılmalıdır.
Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]