Araba Lastiği Ne Zaman Değiştirilmeli, Çıkma Lastik Alınır Mı?

Sinan Tektaş

Araba Lastiği Ne Zaman Değiştirilmeli, Çıkma Lastik Alınır Mı?

Araba Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir, Ne Zaman Değiştirilmeli, Çıkma Lastik Alınır mı? Bu yazımı okumadan karar vermeyin?

Araba lastikleri en çok darbeye ve sürtünmeye maruz kalan parçalardır. Ayrıca kullanılan lastiklerin güvenli olmaması ve aşınmış olması hem sürücünün hayatını tehlikeye atar, hem de aracın kaza yapmasına sebep olarak kullanım süresini azaltır. 

Aracının lastik değişimini mevsimlik olarak belirli zamanlar içerisinde gerçekleştirmeniz daha doğru olacaktır. Araba lastiği seçerken mevsimleri ve iklimleri göz önünde bulundurun. Yaşadığınız yerin iklimine ve mevsimlerine bağlı olarak kuru ya da ıslak zemine uygun olan lastikleri tercih edin.  Ayrıca seçimlerinizi aracınıza göre yapmalısınız. Aracınızın ağırlığı, yük taşıma gibi faktörleri değerlendirerek daha uygun ve kullanışlı bir lastik almanız, sizin zor durumlarda kalmanızı engelleyecektir.

Lastik değiştirmenin farklı nedenleri vardır. Bunlardan bazıları ise lastiğiniz yaşlanma belirtileri göstermesi ve aşınmasının ilerlemiş olmasıdır. Eğer lastiğiniz oldukça eskimiş ve kullanımı daha zor bir hale gelmişse, aşınma hızı da artacaktır. Bu da yollarda sizi tehlikeye atacaktır. Bunun dışında lastiğin hasar alması ve patlaması durumunda da değiştirilmesi gerektiği pek çok kişi tarafından bilinmektedir. 

Eğer lastiğiniz değiştirme yasal sınırı olan sırt derinliğinin 1,6 mm ulaştıysa vakit kaybetmeden değiştirmelisiniz. Aracınızı muayeneye götürdüğünüzdede lastiğinizin diş derinliği ölçülür ve 1.6 mm'den düşükse aracınız ağır kusurlu olacak ve muayeneden geçmiyecektir. Normal şartlarda güvenliğiniz için diş derinliğinin bu milimlere gelmeden 3 mm gibi değişmeyi düşünün. Hiçbirşey canınızdan önemli değildir. Lastik değişimi düşündüğünüzde ekonomik yönden sizi yormuyacağını düşünerek çıkma lastik almayıda düşünebilirsniz.

Çıkma lastik satın almak, diğer parçaları satın almaktan daha kolaydır. Ancak bu lastikleri kullanmak, çoğu kişi tarafından güvenli bulunmamaktadır. Bu lastiklerin eskimiş ve aşınmış olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu yüzden bu lastikleri kullanmak yerine, daha önce kullanılmamış olan kaliteli lastikler kullanmak sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Lastik Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde kullanılan ve bilinen üç tip lastik çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan ilki çapraz katlı lastiklerdir. Bu lastikler ölçü tanıtımında ‘’ D ‘’ harfiyle belirtilir. İkinci lastik çeşidi ise radyal lastiklerdir. Bu lastikler kompleks bir yapıdadır ve ‘’R ‘’ harfiyle belirtilir. Son lastik çeşidi ise Tubeless lastiklerdir. Bu çeşitte ise içinde iç lastik bulunduran çeşidine Tube-Type denir.
Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]